Menu
Your Cart

Блог RSS Feed

14 Nov За детето в автомобила: какво трябва да знаем?
Валерия 0 1046
За какво ни е детска седалка в автомобила?Когато детето се намира в столче за автомобил, то е плътно закопчано и не може да се движи из колата – съответно не може да попречи на шофьора или да навреди на себе си, докато родителят е зает с пътя. Каче..
13 Nov Трябва ли родителите да спят заедно с детето?
Валерия 0 710
Съвместният сън с децата е повод за безкрайни спорове в кръга на младите родители и техните роднини. Привържениците и противниците на съвместния сън яростно изтъкват аргументите си и се стараят да променят взаимно мненията си. В следващите редове ще ..
05 Nov Какво е математическа тревожност и как да я преодолеем? - част 1
Валерия 0 389
Съгласно данните от различни изследвания, проведени при 15-годишни ученици, те се безпокоят, че ще получат лоши оценки по математика, 30% от тях нервничат, когато решават математически задачи, а 59% казват, че считат математиката за прекалено сложна...
05 Nov Какво е математическа тревожност и как да я преодолеем? - част 2
Валерия 0 492
Как да помогнем на детето да не се бои от математиката?Първото, което родителите биха могли да направят, е да помогнат на детето да отдели училищната математика и отношението към нея от отношението към математиката като цяло. Училищната програма че..
31 Oct Детето е захапано от кърлеж: какво да правим?
Валерия 0 357
Как да защитим децата от кърлежи и какво да правим, ако не сме успели да избегнем ухапването?  Може ли да хванем кърлеж в големия град?В парковете и зоните за отдих в градовете всяка година се провежда специална обработка на тревните площи и това..
29 Oct Едно, две, три: Как да научим детето да смята преди училище? - част 1
Валерия 0 552
Много родители, увлечени от теорията за ранно развитие, се опитват да обучат децата си на устно смятане буквално от бебешка възраст – в ход влизат ярки картички, шумни кубчета, дървени мъниста и сметала. Какви са плюсовете и минусите на пeтте най-поп..
Показани 1 от 6 | 145 (25 Страници)