Да се погрижим за безопасността на децата през зимата!

Когато температурите паднат и снегът завали, децата са развълнувани от промяната на времето. Жадни за снежни дни, които им позволяват свободно време и време за пързаляне с шейни, да правят снежни човеци и да изграждат иглута, децата не обмислят допълнително опасностите, които съпътстват зимата. Като родител зависи от Вас да гарантирате, че Вашите деца ще вземат правилните решения, за да останат в безопасност и здрави през зимата. Ето десет задължителни съвета за безопасност през зимата за деца.

1. Използвайте слънцезащитен крем

Ако сте мислили, че можете да приберете слънцезащитния продукт след края на август, помислете отново. Зимните лъчи, особено когато се отразяват в снега, са с еднакъв шанс да причинят слънчево изгаряне, както и лятното слънце. Уверете се, че сте нанесли слънцезащитен крем върху откритата кожа на децата си, преди да излезете навън. Осигурете им и балсам за устни със слънцезащитен крем.

2. Облекло на пластове/слоеве

Вместо да обличате децата в един или два дебели слоя дрехи, когато излизат на открито, уверете се, че те носят няколко тънки слоя дрехи. Тънките слоеве помагат за задържането на телесната им топлина и ги предпазват от ветрове и студени температури, което означава, че могат да се забавляват повече навън.

3. Проверете температурата

Дори когато децата Ви молят да играят на открито, от Вас зависи да определите кога е твърде студено, за да излязат навън. Позволете на децата да играят навън за кратко само когато температурите са между 20 и 30 градуса по Фаренхайт и ги дръжте вътре, когато температурата е под 20 градуса. Не забравяйте, че е жизненоважно да проверявате температурите всеки път, когато малките Ви искат да играят навън.

4. Помислете за вятъра

Когато решавате дали да изпратите децата да играят, от решаващо значение е да проверите фактора вятър, както и температурата. Докато термометърът може да отчита 30 градуса по Фаренхайт, укрепващият вятър може значително да понижи температурата. Не пропускайте прогнозата за времето или проверявайте в интернет, за да видите каква е истинската температура, и как се „усеща“.

5. Осигурете екипировка за студено време

Въпреки че децата често протестират, когато им казвате да носят шапка, ръкавици и снежни ботуши, оставете оплакванията им да минат от едното ухо през другото. Зимното съоръжение за времето помага за предотвратяване на измръзване и хипотермия и не трябва да се договаря, когато децата искат да излязат навън да играят. Никога не позволявайте на децата си да играят навън без екипировка за студено време.

6. Предотвратяване на подхлъзване и падане

Плъзганията и паданията са често срещана причина за нараняване през зимните месеци, когато земята е покрита със слана, сняг и лед. Осигурете на най-малките си обувки с гумена подметка с повдигнат модел, който им осигурява стабилна основа на хлъзгави повърхности.

7. Практикувайте безопасността на снежния ден

Когато децата имат почивен ден заради времето, но все пак трябва да отидете на работа, уверете се, че са готови да останат сами вкъщи. Пригответе ястията, които могат да загреят в микровълновата, вместо да използват фурната или печката. Научете ги да не отварят вратата на непознати, които може да предвидят факта, че са у дома сами. Инструктирайте ги да изчакат игрите на открито, докато се приберете, за да ги наблюдавате.

8. Наблюдавайте спортовете на открито

Отделете време от натоварения си график, за да наблюдавате децата, когато те участват в зимни спортове на открито. Проверете зоните за шейни, за да сте сигурни, че не са прекалено стръмни, да не водят по пътя на движението и да няма дървета. Никога не позволявайте на децата да карат кънки на замръзнало езерце, освен ако не знаете категорично, че ледът е достатъчно дебел, за да задържи тежестта им, без да се напуква.

9. Използвайте разумно отоплителните уреди

Докато космическите нагреватели осигуряват бърз начин за затопляне на хладно помещение, те могат да бъдат опасни, когато се използват неправилно. Инструктирайте децата никога да не поставят играчки, дрехи, одеяла или други предмети върху или близо до нагревател. Уверете се, че те никога не преместват нагревателя от мястото, където сте го позиционирали.

10. Оборудвайте колата си за спешни случаи

Когато пътувате през зимните месеци, особено с деца в колата, уверете се, че сте оборудвани за спешни случаи. Заредете багажника с достатъчно одеяла за всеки член на семейството, в случай че се окажете в беда. Дръжте бутилирана вода и запас от леки закуски в колата. Уверете се, че имате факли, фенерче с работещи батерии и комплект джъмперни кабели.

Макар зимното време да дава шанс за вълнуващи приключения, то може да бъде и опасно, особено за децата. Предприемете стъпки за защита на най-малките си през най-студения сезон на годината и се уверете, че всички са в безопасност и здраве, за да се наслаждават на пролетното размразяване, когато пристигне.

https://family.amerikanki.com/winter-safety-tips-kids/10/