Да изберем подарък за дете, различен от играчки (смислени подаръци, които ще обичат!)

Много родители осъзнават, че са заринати с играчки чак когато стане твърде късно. Разбира се, играчките са прекрасни ... образователни, креативни, отварят цял ​​свят на игра, но днес искаме да Ви споделим най-добрите подаръци, които не са играчки. Играта е от съществено значение, когато става въпрос за развитието на детето, така че никога не бихме обезсърчили играта с играчки, но просто се опитваме да не поставяме ИГРАЧКИТЕ във фокуса на това, което получават нашите деца. Разбира се, има място за играчки. Те са страхотни варианти за деца по време на празниците, забавни подаръци за рожден ден и понякога са забавни за игра ... Няма как да се ограничите да купувате играчки, както и Вашите роднини и приятели, но нека не забравяме, че прекаленото много играчки могат да изиграят лоша роля.

Ако наближава някакъв празник или рожден ден и отново сте в чудене какво да купите на детето, помислете за подарък, който не е играчка, а преживяване например.

Твърде много играчки?

Ако и на Вас редовно Ви се налага да дарявате, изхвърляте или прибирате купища играчки, значи тази статия е за Вас. Влизате в детската стая и се чудите от къде да започнете и не след дълго разбирате, че стаята е пълна с играчки, с които децата Ви рядко играят. Но… те искат играчки. Виждат ги в магазина или в къща на приятел и се чувстват сякаш не могат да живеят без тях. Не бихте искали Коледа или рождените дни да бъдат САМО за играчките. На всеки родител му се иска децата му да преодолеят "искането" за играчки и да имат "искам" да помагам на другите, "искам" да създавам спомени, "искам", за да видя истинската причина за сезона. Децата имат толкова много неща. Твърде много неща. (Не само децата ... имаме и ние твърде много неща.) Играчки, играчки и още играчки. Камиони, коли, барбита, легота, принцеси, животни, динозаври, кукли, пистолети, влакове. Въпреки че всеки родител би се радвал на тази възможност, че може да даде на децата си толкова много. Кога  казвате, че достатъчно е достатъчно? Кога казвате „Не“, когато знаете, че можете да кажете „Да“? Не Ви ли се иска нашите деца да знаят, че даването на неща е не само играчки. Знам, че е забавно децата да имат нови играчки, но не искаме те да спрат да оценяват (или да си спомнят) това, което им се дава, защото за тях това стана толкова рутинно.

Какво да правим с всички играчки?

Идвало ли Ви е на ум как да включите детето в разчистването от играчки? Знаете, че наближава Коледа или рождения ден на детето Ви. Знаете, че то ще получи много играчки. Подгответе се от рано. Измислете си сценарии: например седмица или две преди Коледа, внесете вкъщи голям чувал и кажете, че трябва да приготвите играчките (които са излишни или с които децата Ви са готови да се разделят) за да може дядо Коледа да го вземе и да ги занесе на другите деца, които си нямат много. Научете ги да даряват.

Ами ако ... спрем да купуваме?

Ами ако вместо да купим толкова много играчки, инвестирахме парите си в спомени?

Ето няколко идеи за подаръци, които не са играчки, за да започнете:

  1. Направете им фотоалбум със спомени от годината (използвайте албум, където има място, където можете да напишете и да споделите защо сте обичали този момент.)
  2. Фото чаша – направете на всяко дете чаша със снимки. Не звучи като супер вълнуващ подарък, но мисля, че децата ще се зарадват много на тази идея.
  3. Касичка с пари в нея. Ако всяка вечер им давате по монета, за да я пълнят, това ще ги радва доста дълго време.
  4. Персонализирана книга. Това е една от най-готините идеи, на които сме попадали. Подходяща е за подаръци за рождени дни и други специални поводи, като начин да си спомним какво специално се е случило през тази година.Абонамент за списания. Сигурно и Вие като дете сте били абонирани за някое детско списание и с нетърпение сте очаквали всеки нов брой.
  5. Членство в местен музей (имаме детски музей наблизо и децата го харесват! Това е супер забавно място, където те могат да изследват и учат.) Ще осигурите на децата си страхотни дни, пълни с незабравими спомени. Членството означава да можете да ходите толкова често, колкото искате и това се изплаща само след няколко посещения.
  6. Билети за събитие. Театър, концерт, постановка, спектакъл – едно от малкото неща, за които се сещаме и децата Ви биха запомнили като преживяване.
  7. Книга за рисуване или оцветяване ... и малък комплект за изкуство, който да подхожда на нея. Подаръците за изкуства и занаяти винаги са хит, защото всеки им се радва.
  8. Членство в Netflix. Ако децата Ви са на подходяща възраст, това би бил страхотен подарък.
  9. Заведете ги някъде. Отидете на туризъм, на пикник, навсякъде, което Ви идва на ум. Времето прекарано заедно ще бъде незабравимо.
  10. Уроци в местен фитнес, арт студио, танцово студио, футболни тренировки … каквото и да се занимават. Уроците и курсовете са една доста сполучлива идея за подарък и децата Ви биха го оценили.
  11. Посещение на увеселителен парк.
  12. Абонаментна карта за библиотеката.
  13. Дрехи – децата не са във възторг, но всеки родител ще го оцени. За да усилите ефекта от подаръка си за дрехи (много деца, особено момичета, ще пищят от възторг), потърсете нещо специално, което обикновено не бихте закупили за тях. Може би това е артикул, който е малко по-скъп, от желания магазин или нещо, върху което те са се вглеждали от месеци. Каквото и да е, ако подарявате на някой, който не е Вашето дете, винаги включвайте разписка за подарък, за да може той да размени размера (или стила!), ако има нужда.
  14. Обувки - децата минават през обувки толкова бързо!
  15. Собствени кухненски инструменти. Има деца, които искат постоянно да са в кухнята и да помагат.
  16. Комплект за шиене или комплект за декориране на торти (идеален за деца, които започват ново хоби). Можете да им дадете и първата шевна машина!
  17. „Играчка с пет сетива“ ... нещо за мирис (сапун), нещо за чуване (билети за пиеса), нещо за вкус (любими бисквитки от пекарна), нещо за разглеждане (книга), нещо за докосване (нови зимни ръкавици).
  18. Нова кърпа за баня или халат.
  19. Облечи дрехите – хубаво е, когато децата играят и използват въображението си. Подарете им старите си рокли за бала, от сватбата и т.н.
  20. Вашата любима книга от времето, когато сте били на тяхната възраст. Прочетете я отново с детето си (или внука) и след това говорете за това.
  21. Настолни игри, които децата ще харесат. Не спирайте да играете се децата си, те ще оценят това.
  22. Чорапи - децата ОБИЧАТ да носят забавни чорапи!
  23. Филм за колата. Ако имате телевизор в колата, филм за колата е перфектен!
  24. Слушалки – сега са много актуален аксесоар за всеки подрастващ.
  25. Декор на стаята – например картини за детските стаи (или персонализирани неща, които да вися в стаята им.)
  26. „Вашият ден“ - дайте на децата си един ден, за да изберат каквото искат. Наречете го „Вашият ден“. Подарете им голям плакат с куп различни идеи.
  27. Любима идея за семейни подаръци би била да вземете семейна почивка през уикенда. Можете да дадете бележка на децата си с надпис „Вземете банските си! Отиваме …. (еди къде си) за уикенда!"
  28. Пари ... в банкноти от един долар. Дайте на детето десет банкноти от един долар и вижте огромна усмивка на лицето им!
  29. Уроци по рисуване.
  30. Домашни пантофи.
  31. Нещо за тяхната стая - За едно дете стаята им е точно това – тяхната стая и те обичат да я персонализират, украсяват и декорират, за да я направят своя собствена. Затова подарете някои забавни аксесоари, които могат да добавят, или помислете за детската стая за игри и какво може да я направи по-удобна, по-подредена или по-вълнуваща!
  32. Декоративни възглавници или спален комплект. Помислете за тематичен или забавен подарък в тази насока.
  33. Рамка за снимки или картина – произведения на изкуството.
  34. Будилник - Помогнете на детето си да разбере навреме, че е важно да не се закъснява и да ползва будилник. Изберете един забавен персонаж, такъв, който им помага да останат в леглото (горещо препоръчваме простия стоп-сигнал, които лесно спира звъненето на часовника), или такъв, който им помага да станат от леглото (здравей, тийнейджъри!)
  35. Къща за игра или палатка - Детската стая за игри не е пълна без забавно скривалище, в което да останат насаме със себе си. Място, където могат да се скрият с книга, да се кикотят с приятели и да се крият от малките си братя и сестри.
  36. Кутия за играчки - Малко иронично е, че кутия за играчки е в нашия списък с подаръци, които не са играчки, но ако сте тук и разглеждате това ръководство, има вероятност децата Ви наистина да използват малко място за играчки, които превземат къщата Ви. Красиво изработената кутия за играчки може не само да реши проблема с бъркотията, но може да бъде и прекрасно парче, което може да се предава от поколение на поколение.
  37. Детски стол - Осигурете на детето си удобно място за почивка, релакс или четене на неговия собствен, идеално пропорционален стол.
  38. Слънчеви очила - защитата на детските очи е безценен и необходим подарък за всички възрасти ... дори бебета!
  39. Часовник - Децата Ви ще се чувстват толкова пораснали със собствен часовник (и е чудесно да знаят кога е времето за вечеря). Изберете забавен цифров за по-малки деца и аналогов за по-големи деца.
  40. Ръчно изработени аксесоари за коса - Момичетата ще бъдат във възторг.
  41. Красиви обеци или колиета, също не е лоша идея за подарък.
  42. Куфар или пътническа чанта/раница - За децата, които пътуват (независимо дали това е до екзотични дестинации или просто до къщата на баба), притежаването на собствен багаж и консумативи може да бъде наистина удобно.
  43. Колело или тротинетка -  Кое хлапе не мечтае за ново колело?! Това прави изключително функционален, но вълнуващ подарък, който със сигурност ще се използва много време. И в днешните времена на технологиите това е сигурен начин да накарате детето да излезе навън на чист въздух.
  44. Фенерче - Не подценявайте силата на обикновено фенерче. Това може да бъде подарък, който прави изграждането на крепостта и „чудовището“ много по-забавно.
  45. Детски чадър - Сериозно полезен подарък, който би се съчетал блестящо с нов дъждобран или сладък чифт гумени ботуши.
  46. Портфейл - Независимо дали е истинско или не, децата ОБИЧАТ да играят с пари. За малките деца портфейлът служи като чудесен реквизит за въображаеми игри като магазин и ресторант и те се чувстват толкова пораснали, че имат такъв като татко или мама. Те също обичат да го използват за истинските си пари, когато излизат, за да закупят нещо, а отговорността да се грижи за него е страхотно умение, на което да научите детето си. За по-големите деца става по-модерен артикул, който ще пътува с тях за ежедневна употреба.
  47. Приключения - Тези приключенски преживявания със сигурност ще бъдат голям хит и много от тях са идеални за по-големи деца и тийнейджъри, които са „над“ детските неща.
    • Пътуване с влак
    • Конна езда
    • Издигане с балон с горещ въздух
    • Шофиране на състезателна кола
    • Приключение с препятствия
    • Разходка с хеликоптер или самолет
    • Скално катерене
    • Рафтинг