Правилно подбраното стилно решение и дизайн на дрехите могат да формират разбирането на детето за красотата, да помогнат за изграждането на хармонични взаимоотношения с външния свят. В допълнение, запознаването с различни посоки на стилове на облекло ще даде необходимата свобода на избор, което допълнително ще допринесе за проявата на ярка индивидуалност.

В онлайн магазина за детски дрехи Малки дрешки можете да закупите детски дрехи за всеки вкус - от обичайната класика до ултрамодерни тоалети.



Класически (консервативен) стил

Класическият стил (консервативен) е сдържана простота в линии, лаконична кройка, пастелна цветова палитра. Няма модни детайли, всички пропорции са средни. Характерно е високото качество и ефективността на материалите. Атрибутите на консервативния стил са поли със средно коляно, панталони, изработени от памучни материи или велпапе, поло, ризи, връзки, пуловери с V-образно деколте, обувки със средни токчета.

Preppy (колежански стил)

Preppy стил е вдъхновен от дрехите и униформите, които традиционно се носят в частните подготвителни училища на East Coast и колежите на Ivy League. Preppy стила често черпи вдъхновение от спортове от най-висок клас като поло, ветроходство, тенис и конна езда. Колежанския стил е известен с носенето на поло, ризи в Оксфорд, пуловери и чорапи от аргиле, ленти за опаковане с плат, обувки за лодки, блейзери, перли, жилетки и панталони каки.

Стилът на колежа - Preppy (съкратен за предучилищна подготовка, подготвителни учебни заведения), чисто спортен стил, който можем да квалифицираме като смес от бизнес делови стил и интелигентно ежедневно облекло. Този стил се характеризира с кокетност, елитарност, удобство, хералдически символи или идентичност на марката. Класически маркови марки - J.Press, Ralph Lauren, Brooks Brothers, Jack Rogers, L.L. Bean, Tommy Hilfiger, Vineyard Vines, Lacoste, марка Nantucket, Burberry, J.Crew, Lilly Pulitzer, Lands End, Smathers & Branson или Tucker Blair.

Ежедневен - Casual

През 21 век, ежедневният стил е една от най-популярните модни тенденции.

Основните характеристики на стила Casual са комфорт, практичност, простота на силуетите и лекота на комбинациите. Комбинацията от класика и демокрация създава усещане за елегантна небрежност. Характеризира се с по-широка гама от цветове в сравнение с класическия стил, полу облекло, използването на фланелка. Casual позволява разкопчан горен бутон на риза, без вратовръзка, некласически детайли (лепенки с джобове, двойно бод), водолазки и пуловери над риза, шалове и шалове, които съответстват на цвета на пуловер или костюм. Небрежният стил се появява във Великобритания през втората половина на 70-те години на XX век и първоначално се е считал стил на футболни фенове и членове на фенските движения.

Кънтри

Родината на кънтри стила е Дивият Запад. Първоначално това беше роклята на европейските заселници - авантюристи и златотърсачи, за които простотата и удобството, както и издръжливостта на дрехите бяха от първостепенно значение. Естествени тъкани (памук, чинт, вълна, велур и кожа, материали от домофон); естествени нюанси (кафяво, бежово, бяло). Облекло в стил кънтри са сини дънки, дънки с риза, велурени якета, жилетки с ресни, кожени блузи и рокли с дантела и дантелена гарнитура, широки кожени колани. Стилът е известен с каубойски шапки, в женския гардероб - сламени шапки, украсени с панделки, съответстващи на цвета на роклята или полата. А надолу няма как да пропуснем каубойските ботуши, както и сандалите или ботушите, украсени с дантела или каишки.

Етнически стил на облекло

Този стил е включил елементи от различни национални костюми - орнаменти, цветове, материи и др. Стана популярен през 1976 г. благодарение на Ив Сен Лоран. Етническият стил се нарича още народен или народен стил.

Рустик стил

По-груба вариация на фолклорни и кънтри стилове. Простите дрехи са изработени от груби естествени материи

Сафари

Облекла, направени предимно за пътуване, заимствани от тропически военни униформи. Стилът се появява през 60-те години на ХХ век. Характерна особеност е използването на леки, устойчиви на износване тъкани от бежови, кафяви и каки цветове, много пачове с лепенки със сгъване в средата, презрамки и клапи. Светла шапка с малък ръб е символичен атрибут.

Колониален стил - подобен на сафари стил, но в колониален стил има повече ретроспективни мотиви. Предпочитат се белите и нежни тъкани.

Militari

Характеристика на военния стил са дрехите и аксесоарите, стилизирани като военна униформа. Дрехи с елементи на военен костюм: презрамки, панталони, джобове с лепенки, шнур и др. Основни цветове: сиво-зелено, маслинено, каки. Основни цветове: сиво-зелен, маслинен, каки.

Авиатор

Разхлабените дрехи са изработени в стила на героите от ранните години на аеронавтиката. Изработена от груби материи и кожа с многобройни спортни елементи. Основният детайл в стила на авиаторите е кожено яке или палто от овча кожа. Обикновено е с хлабав прилеп, често с кожена яка. Също така, стилът на авиатора се характеризира с къси якета, затворени обувки. Основните аксесоари са очилата на авиатора, шапките - каски или качулки, ръкавици, топли шалове.

Спортен стил

Спортният стил е съчетан с хлабави, неограничаващи дрехи, предназначени за спорт и дейности  на открито. Доста ярка и динамична по природа, тя е практична и удобна.

Дерби стил

Жокей стил, повтаря дрехите на ездачи. Името на стила е кръстено на английския лорд Дерби, голям фен на състезателните коне.

Street style - улична мода

Уличният стил (английски street style или streetwear) е погълнал елементи от хип-хоп и рейв култура, японска улична мода и haute couture fashion. Навлезе в спорта на скейтборд, сърф, BMXing и др. Непрекъснато се развива по отношение на стил и креативност, подобно на други улични движения, произхождащи от дъното. По принцип стилът се фокусира върху удобни и ежедневни дрехи като дънки, тениски, качулки, бейзболни шапки и маратонки.

Рап стил

Произхожда от бедни квартали, където по-младите братя, поради липса на свои, носеха дрехите на по-големите си братя. Оттук се появиха широки панталони - основната отличителна черта на рап стила. Сега рапърите носят широки дънки, които са спуснати до самата долна част на талията или дори по-ниско. Дънките често се спускат под линията на бельото. Якетата, носени от рапърите, също са с големи размери. В тази субкултура се предпочитат обемни пухени якета, аляскински якета и кожени якета с ластик. Често фирмите за облекло правят готов стил на дънки, спуснати под линията на бикините, шият на топ маркови еластични ленти с разфасовки на фланелки, имитиращи бельо.

Емо

Името емо е съкращение за английски. емоционален. Представителите на тази тенденция се наричат ​​емо-деца (от английски хлапе - дете). Понякога можете да намерите термините емо-момче или „емо-момиче“ (от английското emo girl и emo boy). Такива „детски“ обозначения в никакъв случай не са случайни: субкултурата се нарича „емоционална“, защото именно юношеството, както никоя друга, се характеризира с ярки емоции и дълбоки чувства. Емо дрехите са като грима им - достатъчно ярки. Той е доминиран от черни и розови цветове, а изборът на тази гама не е случаен: и двата цвята имат свои собствени обозначения. Черното е символ на тъга, скръб; за разлика от тях розовото отразява забавни и положителни моменти като приятелство и любов. Наличието на розово е една от основните разлики между стиловете емо и готика. За стила са характерни дънки, тениски, суитчъри. Момичетата могат да носят поли с туту. Популярни райета до коляното и гамаши, ръкавици, шалове, гривни, китки. Винтидж деним също е в употреба - груба, плътна тъкан от кепър тъкан в черни цветове. За дрехи от този стил също са характерни черни и розови райета или черно-розови чекове (карирани). Що се отнася до шарената шарка обаче, има и нейно черно-бяла версия. Емо бижутата смътно приличат на аксесоарите на пънкарите, но имат по-ясно изразен романтичен характер.

Oversize-Look

Големият стил е стил, в който дрехите са умишлено безформени, обемни, безразмерни и многопластови. Ярък представител на този стил е японският моден дизайнер Kenzo, създателят на пуловерната рокля - прилепът. Беше модерен през 80-те и 90-те, Готие е много обичан.