Дантела – кралицата на текстила

Тенденцията на дантелата е тук, за да остане! В тази статия ще си говорим за дантеления разкош. Всеки може да носи дантела, просто трябва внимателно да комбинирате дантелената дреха с останалия тоалет и да запазите баланса. Защо жените са влюбени в дантелата? Отговорът е много лесен: защото изглежда романтично, ултра женствено и класическо.

Какво знаем за дантелата?

Дантелата е нежна материя, изработена от прежда или конец. Този текстилен продукт има декоративна украса (ажурна шарка), оформена благодарение на тъкането. В повечето случаи има декоративно предназначение. Често се прави от машина, но и ръчно изработената дантела е уникална. Първоначално са използвали ленени, копринени, златни или сребърни нишки. Сега дантелата често се прави с памучна нишка и се използва в дизайна на дрехи (яки, маншети, дамско бельо); като дрехата може да бъде изцяло изработена от дантела - рокля, пола, блуза, шал, болеро и др.

Къде можем да използваме дантела?

Дантелата, без преувеличение, е много универсален материал. В същото време дантелата може да служи като декоративен елемент, като основа или като независим материал за шиене на дрехи, аксесоари и много други. Най-популярното приложение на дантела е производството на бельо. Ажурните и изискани дантелени мотиви придават на бельото специална нежност и ефирност. Също така дантелата е много популярна при шиене на различни тоалети, главно за жени. Използват се за украса на вечерни рокли, поли, блузи. В допълнение, дамските шапки, чанти, шалове, ръкавици често са украсени с дантела.

При производството на бижута дантелата често украсява обеци и колиета. Често фрагменти от дантела се използват в дизайна на брошки. Ленти за глава, фиби и други аксесоари за коса също изглеждат незавършени без изяществото на дантелата. Дантелата е много популярна и търсена в такива модерни направления за ръкоделие като скрапбукинг, топиарно изкуство, декупаж. Често дантелени панделки могат да бъдат намерени в текстила, като завеси, покривки, сенници от плат, декоративни възглавници. Декоративни фрагменти от дантела се намират върху коледните украси и други празнични атрибути. Дантелата може да краси още букети, опаковки за подаръци, кутии, восъчни свещи, вази и много други.

Дантелата в детските рокли

Една от малкото материи, която наистина изглежда уникално през всички сезони. Можете да комбинирате смело цветове, материи и платове в зависимост от Вашето настроение и времето.

Цветната дантела е гореща тенденция в момента. Който и модел да изберете детска официална рокля, със сигурност Вашата дъщеричка ще направи правилното впечатление на своя рожден ден. Комбинирайте го с любимите ѝ неутрални аксесоари.

При нас в онлайн магазин Малки дрешки ще намерите детски официални рокли за всички възрасти. От първата рокля на Вашето момиченце до роклята за кръщене или рожден ден. Ние Ви предлагаме разкошни детски рокли с бродериидантела, тюл, сатен или пайети на топ цени. Всичките Ви любими дантелени рокли са само на един клик разстояние.

Дантелата е незаменима част от гардероба на всяка жена, а това значи, че и всяка малка принцеса би искала да има красива дантелена рокля, като на мама, за своя празник. Можем спокойно да кажем, че дантелата е една от най-предпочитаните материи за официални и сватбени тоалети както за жените, така и за децата. Тази красота сама по себе си носи обаятелност, празничност, усещане за лукс и красота. Повечето модели детски рокли съчетават умело дантела с тюл, за да подчертаят невинната детска красота.

Разгледайте тези нежни и красиви рокли с дантела:

Детска рокля от дантела в розово

Детска дантелена рокля в бяло и пудра Piccole