Има ли нужда детето от прекалено много играчки?

Следването на принципите на минимализма има някои големи предимства в разхвърлянето на живота ни и задържането на енергията за изсмукване за по-удобен и лесен начин на живот. Но бизнесът с играчки наистина може да ни накара да повярваме, че децата ни се нуждаят от тонове играчки, за да бъдат щастливи. Това просто не е така, тъй като децата всъщност изобщо не се нуждаят от никакви играчки, за да бъдат щастливи и креативни. Прочетете още Полезно ръководство или минималистичен подход към бъркотиятас детските играчки

Затова искаме да Ви посочим единствените 10 категории играчки, от които вярваме, че имате нужда. Поясняваме, че нищо от това не е необходимо и не е нужно да вземате играчка от всяка категория. Нито играчките трябва да са нови или с търговска марка. Препоръчваме Ви да потърсите втора ръка, за да спестите малко разходи и за да се сдобиете с вечна, качествена и трайна играчка, тъй като мисля, че те ще бъдат много използвани и ще предизвикат много въображение. Не забравяйте, че децата трябва да си взаимодействат с майката природа и тези играчки трябва да се разглеждат като просто играчки! Тази статия може да Ви е от полза: Списък с подаръци за деца, които не са играчки! Тук даваме идеи какво може да се вземе на деца, като не даваме пари за излишни играчки. 

Блокчета – Лего – Конструктори

Тази категория обхваща голямо разнообразие от строителни материали, които едно дете може да използва, за да изгради какъвто свят иска. Това може да бъде обикновен набор от дървени блокове или по-сложни плочки Magna, Classic Lego или Duplo. Всеки един конструктор, би свършил страхотна работа за да развие детското въображение.

Кукли

В идеалния случай това трябва да е неутрален по отношение на пола, прост символ на друго човешко същество, за което детето да се грижи, да практикува умения от реалния живот и да проектира собствения си житейски опит. Куклата не е само за момичета! Тази категория играчки е за всеки. Кукли без излишни декорации, дрехи и аксесоари, просто една обикновена кукла или плюшена играчка или дори плюшено мече или някакво плюшено животно. Една кукла е достатъчна!

Герои / за ролеви игри/

Тази категория играчки може да бъде набор от герои, съставени от хора на Playmobil, хора от Lego, семейни фигури, хора от дървени колчета или животни, рисувани от Вашето дете или от направени от Вас самите. Всички те дават лиценз на Вашето дете да разиграва социални сцени и важни теми в живота си.

Топка

Топките са за наслада от всички възрасти, защото могат да се използват по толкова много начини! Можете да ги подхвърляте, ритате, отскачате и хвърляте, има десетки игри с топки, които са приложими почти навсякъде. Една топка влиза в употреба на доста места.

Художествени материали

Изберете по-богати на сензорни художествени материали като боя вместо флумастери. Но всеки отворен и основен материал за изкуство е невероятна играчка за всяка възраст. Боя, хартия, картонени кутии, тесто за игра, цветни моливи или пастели…

Шалове

Шаловете не са предназначени само за врата на жената. Те могат да бъдат представени по безгранични начини - одеяло, кърпа, палатка, флаг, пиратска шапка, бална рокля, река, униформа, колан - те са безкрайно приятни. Инвестирайки в комплект шалове, можете да избегнете събирането на обемните, трудни за съхранение рокли за принцеси и костюмите на пожарникарите и др. Можете да закупите такива или да си ги направите сами.

Брутен двигател

Тази категория е за всичко, което насърчава голямо движение на тялото. Но дори обикновена подложка за фитнес, матрак или дъска за баланс или греда може да насърчи използването на груби двигателни умения. Балансиращите мотори (или играчки от този вид) също са чудесна идея.

Превозни средства

Влакове, коли, камиони! Децата могат да възпроизвеждат градски сцени, строителни обекти и каквото и да вижда детето Ви да се случва всеки ден. Тези играчки определено не са само за момчета, тъй като всяко дете ще се наслаждава на шофиране на превозни средства в своите въображаеми светове.

Книги

Набавете си няколко добри детски книги във Вашия дом, които могат да се преглеждат отново и отново. Тези КЛАСИКИ ще бъдат обичани и ще им се радва всеки, от малки до големи. Посещавайте библиотеката по-често, ако е възможно, вместо да купувате много книги.

Сензорни играчки

Тази категория е за всички неща като вода, пясък (кинетичен), камъчета, ориз, сух боб или юфка. Трябва Ви само кошче (обичам тази маса с вложки за кошчета) или поднос, за да го съхранявате и детето Ви може да включи други играчки като превозни средства или герои в този сензорен свят.

Не отхвърляйте с лека ръка възможността да инвестирате във втора употреба играчки. Много хора продават напълно запазени и недокоснати играчки, останали от техните деца. Когато е възможно купувайте висококачествени и трайни играчки, но понякога пластмасовите или евтини версии са много по-предпочитани от децата. Също така внимавайте кога играчките стават твърде специфични, точни или ултрадетайлни до степен, в която не могат да бъдат представени по друг начин.

Тези 10 категории са повече от достатъчни, за да насърчат развитието на въображението на всяко дете.

Имате ли свои препоръки? Ще се радваме да ни пишете в коментар под тази статия.