Няколко чудесни съвета как да помогнем на новата мама?

Помощта за новата майка винаги е добра и ценена. Знаете, че раждането е много изтощително и последното нещо, което една нова майка иска, е да се занимава с домакински задължения. Всяка помощ всъщност може да окаже положителна рокля за жената, която току що е станала майка и обикновено не изисква много усилия. Вижте няколко съвета за подпомагане на нова майка.

1. Почистете къщата

Когато имате бебе и преди малко са Ви изписали от болницата, почистването на къщата обикновено остава на заден план. Жената, която току що е родила или няма време, или няма енергия. Попитайте новата мама дали иска да я отмените в някои домакински задължения и с какво да й бъдете полезни. Това ще й помогне да почувства, че домът й е под контрол, а не мръсен и разхвърлян. И което е по-важно ще се отдаде на грижите за новороденото.

2. Направете й за хапване

Друг най-добър начин да помогнете на новата майка е да приготвите храната. Често новите родители са твърде уморени, за да измислят какво да готвят. Защо не донесете вкусна прясна храна или не приготвите нещо вкусно за хапване? Това наистина би било страхотна помощ, особено през тези ранни дни.

3. Домакински задължения

Напускането на къщата с ново бебе може да изглежда изключително трудно. Предложете да изпълните поръчките, за които можете да се погрижите. Зареждането на колата на новото семейство с бензин, пазаруването на храна или други задачи няма да отнеме твърде много време, но наистина ще е страхотно, ако можете да отмените новите родители поне в началото, докато свикнат с новия член на семейството.

4. Повече сън за майката

Разбира се, новата майка може да се опита да си почине, когато бебето й дреме, но това не е достатъчно! Предложете да погледате бебето, за да може майката да поспи по-дълго време, без да бъде обезпокоена от малкото бебе. Това ще бъде като един от най-добрите подаръци, които някога е получавала! Повярвайте!

5. Дайте малко пространство на новата майка

Дори ако умирате да видите новото бебе, не бързайте да им ходите на гости. Попитайте дали е удобно да отидете на гости и се опитайте да дадете малко пространство на новата майка. Може би тя не иска посетители. Или може би новото семейство иска да прекара известно време само. Опитайте се да бъдете чувствителни към желанията на новата майка и имайте предвид, че в тези ранни дни спокойствието е наистина ценно.

6. Оферта за гледане на дете

Много нови родители няма да искат да излязат навън в първите дни или седмици. Понякога обаче има събитие, на което те много биха искали да присъстват. Те ще се нуждаят от надеждна детегледачка и ако сте уверени в бебетата, определено няма да Ви откажат да погледате бебето за няколко часа.

7. Извадете малкото дете

Понякога раждането на второ бебе е много по-голям шок от първото, тъй като трябва да се грижите и за по-голямото си дете. Освен това по-голямото дете може да се чувства изоставено. Извеждането на по-голямото дете на разходка в парка или на детската площадка ще зарадва всички. Мама ще получи малко мир с новото бебе, а голямата сестра или брат ще се забавляват.

8. Домашен спа център

Докато раждането е невероятно преживяване, едва ли сте останали с впечатлението, че се чувствате като супермодел. Много нови майки нямат време дори да си измият косата. Ето защо те могат да се насладят на глезене само у дома. Само защото са у дома, няма да има значение дали бебето им прекъсва разкрасителните процедури!

Опитвали ли сте някога да помогнете на нова майка? Знаете ли някакви други начини да помогнете на нова майка? Споделете вашите мисли, дами!