Изписването от родилното отделение е един много вълнуващ ден в живота на семейните двойки, които с нетърпение са очаквали раждането на бебето си, разбира се, това събитие е второто най-важното след раждането на бебе. Обикновено да вземат от болницата майката и новороденото идват бащата, роднини, приятели и познати. Затова при изписването от болницата родителите се опитват да изберат най-хубавия и красив комплект за изписване, за да покажат своето детенце на света в най-красивия му вид. Днес, в магазините и интернет-магазините вие можете да намерите най-различни комплекти за изписване, а ние ще ви помогнем как да направите правилния избор.  

Изборът на дрехи за новородено

Комплекта за изписване трябва да бъде закупен предварително. Бременните жени обичат да избират дрехи за бъдещите деца, но тяхното положение не им позволява дълго време да се разхождат по магазините. Добре е, ако в семейството има роднини, които могат да помогнат на майката с избора и покупката на дрехи за бебето, но майките често нямат доверие в този процес. Отлично решение на този проблем може да бъде закупуването на луксозни комплекти за изписване от онлайн магазин. В този вариант, няма нужда да се пътува някъде, а цените и стиловете могат да се сравнят от дома, от екрана на вашият компютър, и всички направени покупки ще бъдат доставени на посочения адрес. Всяка майка иска да избере най-добрия луксозен комплект за изписване на новородено, който ще бъде оригинален, красив и качествен. Комплектите се различават по своята конфигурация.

Състав на луксозния комплект за изписване

Комплектът обикновено включва празничен плик, боди, ританки, жилетка, шапка и лигавник. В допълнение, комплектът може да включва красиви чорапи и ръкавици. Ако комплектът за изписване е избран добре, тогава той може да се използва и когато новороденото е вече у дома. Например, такива комплекти могат да се слагат за разходки с детето, за пътувания с него на различни места и т. н.. В допълнение, някои елементи на гардероба, които са включени в комплекта, могат да се обличат на новороденото в първите няколко месеца, в зависимост от неговия растеж. Луксозният комплект за изписване е първото празнично облекло на бебето, затова майките искат да изберат най-красивия и уникален комплект за своето любимо бебе.  

Как да изберем комплекта за изписване на новороденото?

 

Дрехите за новороденото трябва да са красиви и удобни. За да определим какъв комплект за изписване да изберем и като цяло какви дрехи ще бъдат подходящи за такова събитие, трябва да разгледаме редица предложения.

  • Качеството на дрехите за новородени зависи от материала, от който са направени. Плата трябва да е мек, естествен, боядисването трябва да се прави само с естествени багрила. Идеалният материал за детското облекло е памучния плат.
  • В допълнение, трябва да се обърне внимание на шевовете - те трябва да бъдат много меки, тяхната изработка трябва да бъде добре направена, без стърчащи конци и възели, за да не причиняват на детето дискомфорт.  Шевовете не трябва да образуват гънки, които отново да причиняват неудобство на бебета. Дрехите за малки деца трябва да се избират по размер.
  • Кожата на бебетата е много по-мека, отколкото при възрастни, тя е тънка, и е лесно да я нараним. Ето защо трябва да се отнасяме към нея много внимателно и да избираме плат с деликатна структура.
  • Друг много важен момент, който трябва да помним, при избирането на комплекта за изписване е сезона на раждането на бебето. Не е тайна, че телесната температура на бебето е малко по-висока, отколкото при възрастните, те са свикнали с температурата, която е в утробата и е около 37 градуса, затова е много важно  да се предотврати както прегряване, така и преохлаждане на детето.
  • Комплекти за изписване с къси ръкави по добре да не се купуват, защото в тях на новородено ще му е хладничко, затова по-добре да изберете модел с дълги ръкави и ританки, и ако навън е много горещо, нека да са от много тънък памук. На ръчичките и крачетата на новороденото можете да сложите тънки памучни чорапи и ръкавици.
  • Избирайки комплекта за изписване при момченцата и момиченцата трябва да се обърне внимание на шапчицата, главата на новороденото трябва да се намира на топло. Плика за изписване през лятото може да се замени с тънък памучен, и за студеното време през годината да се снабдите с по-дебел и по-топъл плик или одеяло.

За всичко останало, при избора на комплект за изписване майката може да разчита изцяло на своя вкус и предпочитания.