Увиснал корем след раждането: как да го махнем? – част 1

Posted by malkidreshki 12.04.2018 0 Comment(s)

Вкъщи се появява бебенце. Новоизлюпената майка е щастлива, държи в ръце чедото си с любов и нежност – това е едната страна на медала. Но има и друга – промяната във външния вид, която неизбежно възниква след раждането и, за съжаление, не винаги е положителна. Например, коремът след раждането може да е увиснал и то много, и да няма никакъв начин да го скриете. Талията Ви също може да е много по-широка от преди.

Всичко това съсипва настроението на жената, понижава самочувствието и. Какво да направите в тази ситуация? Как да приберете увисналия си корем след раждането и да направите фигурата си привлекателна? Време е за отслабване. Има много начини и продукти за отслабване, но нека първо да разберем защо този корем е толкова проблематичен?

Как изглежда коремът след раждането?

След раждането при повечето жени остава голям корем - увиснал, разтегнат, който трудно се прибира

За повечето току що родили жени проблемът с разтегнатия корем е наистина голям. Само на някои щастливки им се получава след раждането на детето да се похвалят с предишните си скъпоценни форми.

По принцип, коремът веднага след раждането не изчезва, той се смалява постепенно. Размерите му след раждането са индивидуални за всяка жена. При едни той изглежда все едно са бременни в 3-ия месец, при другия – в 6-ия. Всичко това е нормално, не се отчайвайте. Много жени си задават въпроса – след колко време след раждането коремът ще се махне?

След раждането, коремът не се свива веднага и това зависи от няколко фактора:

  • От еластичността на мускулите и кожата;
  • От храненето по време на бременността;
  • От генетичната предразположеност;
  • От броя на бременностите и ражданията;
  • От характера на бременността и раждането, липсата на усложнения в този период;
  • От обмяната на вещества;
  • От състоянието на мускулите на корема преди бременността.

Кога коремът ще отслабне?

Причините за големия корем след бременността са, че по корема се трупат мазнини за защита на бебето, мускулите на корема се отпускат и матката се увеличава

На някои жени не им коства нищо, за да бъдат пак слаби и коремът им да се свие. Не им се налага да използват никакви продукти за отслабване или таблетки за отслабване. По принцип обаче, коремът не изглежда идеално след раждането.

Ето основните причини, защо след раждането коремът остава:

  • При износването на бебето се появява мазнина по корема, необходима за защитата му отвън. Това се регулира от хормоните и е заложено от природата. Но за да не станат мазнините много, бъдещата майка ще трябва да се храни рационално както преди, така и по време на бременността, а също и след раждането. Продуктите за отслабване ще и помогнат да подобри теглото си след като роди.
  • С растежа на бебето в утробата на майката мускулите на корема и връзките, които поддържат матката, постепенно се разтягат. Затова веднага след раждането коремът не може да отслабне и да стане плосък както преди, необходимо е време за съкращаването им. Коремните мускули се съкращават бързо след раждане, ако през бременността жената е поддържала физическата си активност и е правела упражнения, разрешени за бременните.
  • През бременския период матката се увеличава. Постепенно тя се съкращава. За да може този процес да се забърза, е важно да регулирате кърмата си и самия процес на кърмене. Това отнема около 2 месеца, но ако детето е родено със секцио, матката ще се съкращава по-дълго време.

Няма как точно да се каже кога ще изчезне коремът след раждането. Това е много индивидуално, може само да се посочат факторите, които влияят върху този процес. Това са и времето, преминало след раждането, и волята, и наследствеността, и еластичността на тъканите. Е, разбира се, и мотивацията. Много майки използват хапчета за отслабване, за да се сдобият с предишния си външен вид. Това е позволено, само ако продуктите за отслабване, които ползват, не са противопоказни за кърменето. Има много хранителни добавки за отслабване, сред които може и да намерите такива, които няма да вредят на кърменето на Вашето дете.

Най-добре с проблема с отслабването се справят майките, които раждат за пръв път и не са качили повече от 12 кг по време на бременеенето. Жените, за които детето не е първо, се възстановяват по-бързо емоционално и психологически. Но все по-трудно се връщат предишните форми при всяко следващо раждане. След секцио времето за възстановяване се удължава.

Възстановяване на матката

Има начини да отслабнем след износването на дете и раждането му, да премахнем корема и да върнем предишната си фигура„Прибирането“ на детеродния орган отнема около 2 месеца. Толкова дългият период се обяснява с това, че матката се разтяга заедно с растежа на бебето. Тя започва да се съкращава веднага след раждането. Но скоростта, с която се свива е индивидуална, тя зависи от физиологичните особености на жената, от това как е протекло раждането и от квалификацията на гинеколога. При многоплодна бременност или при голямо бебе възстановяването протича по-бавно.

Кожата след раждането

Коремът след като една жена роди виси заради разтегнатата кожа. Той се разтяга през всичките 9 месеца според размера на плода. Кожата също како мускулите на корема и матката, няма как да се върне към първоначалното си състояние. За да и помогнете в този процес, може да ходите на специални масажи, ако имате тази възможност.

Дори и преди раждането жената да се е занимавала интензивно със спорт, в добро здраве е и не е качила много през бременността, все пак няма да може да върне кожата на корема в първоначалния и вид. Нужно е време и някои систематични усилия. А да не забравяме и мазнините, които са се трупали дълго време по корема. Те също оказват влияние върху прибирането на кожата. За топене на мазнините може да тренирате, да правите специални масажи, да използвате специални продукти за отслабване и горене на мазнини.

Как да махнем корема и да се избавим от увисналата кожа?

Необходим е комплексен подход, за да постигнете тази цел – упражнения и диета за отслабване и сваляне на корема. Като допълнителна помощ може да използвате натурални, природни, доказано безопасни продукти за отслабване, които ще допринесат за бързото отслабване. Какви са упражненията за корем и каква е диетата, която е необходимо да спазвате, за да премахнете мазнините от коремната област, може да разберете в продължението на нашата статия – тук!

Leave a Comment