Как да се върнем във форма след раждането?

По време на бременността тялото Ви се е променило много, затова връщането във форма след раждането може да бъде много трудно. Ако обаче правите правилните неща и правите правилни движения, за нула време ще се върнете обратно във форма от преди да забременеете. Вижте няколко най-добри начина да си върнете килограмите след раждането.

1. Танцувайте с бебето си

Танците с Вашето бебе са един от най-добрите начини да влезете във форма след раждането. Така че придържайте бебето си близо и танцувайте повече. За него ще бъде удоволствие да е в прегръдките на мама, а за Вас ще бъде малко раздвижване. Можете да се развихрите докато миете чинии или чистите с прахосмукачката. Дори малко движение ще бъде достатъчно, за да изгорите малко калории.

2. Просто ходете

Ходенето е друг начин да отслабнете след раждането. Ходенето не е трудно и лесно можете да го направите с детето си. Разходете се около къщата си няколко пъти или обиколете блока няколко пъти! Ако наблизо имате парк, възползвайте се.

3. Мостът

Надявам се да знаете, че похапването на джънк фууд е враг номер едно за отслабването и за свалянето на корема. Мостът е страхотно упражнение. Поставете краката си на пода под дъното и с рамене изтласкайте корема нагоре. Това е толкова лесно да се направи! Направете това за 30 секунди 10 пъти и ще поддържате тонус и свалянето на корема ще започне веднага. 

4. Бебешки клекове

Докато държите бебето, направете няколко клека. Знам, че изглежда малко глупаво, но се опитайте да правите поне 10 клека около 8 пъти на ден и бедрата Ви ще бъдат тонизирани доста бързо.

5. Изкачвайте се нагоре и надолу по стълбите

Не Ви казваме да се качвате и слизате по стълбите милион пъти. Просто забравете за асансьора и използвайте стълбите. Въпреки че не Ви се вярва да усетите кой знае какви резултати, ще забележите свалянето на килограмите по-бързо и след няколко седмици краката Ви ще изглеждат страхотно!

6. Говорете с Вашия лекар

Е, кърменето може да помогне за изгарянето на до 500 калории на ден. Освен това е добре не само за Вашето бебе, но и за Вас. Трябва обаче да запомните, че ако отслабнете твърде бързо, когато кърмите, млякото Ви може да намалее. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете някаква фитнес програма.

Какви методи използвахте, за да се върнете във форма след раждането на бебето си? Моля, коментирайте по-долу!